Välkommen till Hess

Din kontakt för Hess GmbH Licht + Form produktsortiment i Sverige är Fox Belysning. Vi förser er med konsultation och personlig assistans för våra produkter. Vi önskar ett nära samarbete för att designa den optimala belysningslösningen, från idéskiss till planering. Vi hjälper även till med rekommendationer och belysningsberäkningar för att säkerställa samtliga krav. Hos oss finner ni ett unikt belysningssortiment och dessutom möbler för utomhusmiljö.
Mer information:
Fox Belysning AB
Tellusgången 8, Telefonplan
SE-126 26 Hägersten
Tel. +46 84 40 85 40
Fax+46 8 24 22 33
E-Mail info@foxdesign.se
Website: www.foxdesign.se

AGENA finns nu med LED

Vi har uppdaterat Agena med ny LED teknologi från Cree. Vi har minimerat energiförbrukningen till en total systemeffekt på 30W eller 41W. LED modulen CREE CXA 3050 ger ett högkvalitativt ljus med låg energiförbrukning.
Armaturlumen för
4000K: 41W 2952lm
3000K: 41W 2687lm / 30W 1535lm
AGENA ger ett komfortabelt och bländfritt indirekt ljus. Det cylindriska taket är vitlackerat och fungerar som en reflektor vilket ger en mycket bra och jämn ljusbild.
Modulen kan enkelt bytas ut.

ENHETLIG DESIGN FÖR STADSRUMMET

VAREDO – FRÅN HESS

En ny produktfamilj inom belysning och urbana möbler. För maximal frihet och utformning av stadsrummet. Upplev produkterna och de olika materialvalen i ert stadsrum.
Nyfiken på designen?
www.hess.eu/varedo

VAREDO - Video

Ny BELYSNINGS katalog

Ljus ökar säkerheten, hjälper dig att hitta vägen och skapar atmosfär. Ljus kan också få dig att må bra.
Produktgrupper: Outdoor Lighting . Illuminating Columns . Light Beam Image Splitting . Catenary Suspended Luminaires . Wall Mounted/Ceiling Luminaires . Illumninating Bollards . Effects/Accent Lighting . Heritage Lighting

XICATO på insidan – CITY ELEMENTS nu med LED teknologi

Färgstabilitet på högsta nivå

Vare sig du ljussätter arkitektur som är modern eller historisk, eller vill belysa specifika objekt eller vegetation, så erbjuder nya XICATO LED moduler en väsentlig förändring för världens ljusdesigners. Förändringen är fundamental eftersom XICATO kombinerar effektiviteten av dioder med ultimat färgstabilitet.
Under en ljuskällas livscykel förändras dess färg. Hur förändringen uppfattas beror främst på vilken typ av framställningsteknik som använts och även på själva ljusinstallationen. Färgtemperaturens skiftning är ett resultat av diodernas åldrande. Ljustemperaturen förändras med andra ord med framåtskridande användande och ålder. När dioderna brukas förvandlas c:a 40% av den förbrukade energin till värme. Ju mer onödig och "skadlig" värme som produceras, ju snabbare förändras färgtemperaturen. Tack vare XICATOs patenterade Corrected Cold Phosphor Technology© så hålls värmeproduktionen på en hållbar nivå. Det säkerställer en hög färgstabilitet, som är garanterad genom hela servicelivstiden av modulen, som är minst 50000 timmar. Hess har integrerat XICATO för första gången i vårt uppskattade CITY ELEMENTS armatursystem. För användning i vårt topp- och mellanelement med lateral ljusspridning, tillåter XICATO den fördelaktiga kombinationen av färgstabilitet och en färgåtergivning (Ra ≥ 80) för att belysa fasader. Genom att tillhandahålla olika reflektorer finns möjlighet att välja rotationssymmetrisk optik med spridningsvinklar 10°, 25°, och 40°; vilket tillåter en rad olika belysningsalternativ. Nu finns alla CITY ELEMENTS  med LED-teknologi. Servicevänlighet, som till exempel den utbytbara modulen med bajonettfattning tillsammans med tre skruvar, bidrar till ett sammanhängande koncept.

Nästa generations lysdioder
Levo-moduler

Hess Levo moduler
Nya generationens lysdioder: Nu upp till 30% mer ljus än tidigare.
Levo LED-moduler
LEVO LED Modul – vår egendesignade modul är nu uppgraderad med effektivare lysdioder. Den används i ett flertal av våra produktfamiljer.
Armaturer med Levo LED-moduler passar för alla miljöer där man har högt ställda krav på gestaltning, låg energiförbrukning, lång livslängd och enhetliga lösningar.
De högpresterande vita lysdioderna i modulen, ger upp till 30% mer ljus än tidigare dioder.
Lysdioderna finns i 3000K, 4000K eller 5600K.
3000K har ett CRI/RA över 80, ljusflöde 2007lm och en totaleffekt på 24W.
LEVO-modulen består av fjorton högeffektiva lysdioder monterade på ett kretskort av aluminiumkärna och ett enda stycke formsprutad prismatisk lins av akryl. Ljusfördelningen är asymmetrisk. Ljuset fördelas med hjälp av optiken som samtidigt reducerar bländning.
Beroende på armaturstorlek, krav på ljusstyrka och monteringshöjd, kan allt från en till sex LED-moduler appliceras. LEVO LED-modul finns som S- och ME optik.
För ytterligare information:
S-optiken är anpassad för gc-vägar med längre stolpavstånd, den fördelar ljuset längs med ytan, medan ME-optiken även fördelar ljuset framåt, vilket kan vara lämpligt för bredare gator eller större ytor. FGO-optiken är anpassad för övergångsställen. Ljustemperaturen är 3000K men kan även fås med 4700K i FGO-optiken.
Justera ljusstyrkan för ditt specifika behov! Vill du ljusreglera din anläggning så finns det dimbara don där du kan välja mellan DALI, StepDIM eller AstroDIM ljusreglering. Alla tre är standard och fungerar med den styrenhet som finns i modulen. Vid behov erbjuder Hess även programvara för mer omfattande ljusreglering av LED. Det finns också icke dimbara don som standard.
Modulen håller IP-klass 66 och omfattas av vår 5-åriga produktgaranti.
Vänta inte längre med att spara på miljön! Minska era förvaltningskostnader genom att använda intelligent styrning av utomhusanläggningar med LED, som dessutom har en exceptionell underhållsfaktor.

Hess GmbH Licht + Form

Välkommen